NL DE
Ga ook op ontdekkingstocht in de Noordoostpolder!
 • Nieuw Land museum Lelystad

  Nieuw Land vertelt het verhaal van het grootste inpolderingsproject aller tijden, het Zuiderzeeproject. In het Nieuw Land museum in Lelystad kom in je in de vaste tentoonstellingen meer te weten over de prehistorie in Flevoland, de strijd tegen het water en het verleden én de toekomst van het IJsselmeergebied. Je maakt een reis door de tijd aan de hand van persoonlijke verhalen van mensen die in dit gebied leefden… of[…]

  Meer
 • Schokland werelderfgoed

  Schokland, eiland op het droge, is UNESCO Werelderfgoed. Schokland biedt u een unieke combinatie van cultuurhistorie en natuur. Schokland staat ook symbool voor het Nederlandse leven met het water. Kom kijken en ervaar hoe het leven vroeger was en wat er nu is. Wandel of fiets over het eiland en door het Schokkerbos. Breng een bezoek aan het museum en zie hoe het leven was op Schokland. 

  Het eiland Schokland is vrij toegankelijk.[…]

  Meer
 • Nagele

  Het dorp is vernoemd naar een eiland, de Nagel, dat net als Schokland en Urk in de Zuiderzee lag. In de Middeleeuwen is Nagele in de golven verdwenen. Er is een supermarkt, café-restaurant en verschillende andere kleine voorzieningen. Op steenworp afstand van de dorpskern ligt Schokkerhaven. Het is het laatste van de tien dorpen in de Noordoostpolder.

  Door de enorme veranderingen in de vijftiger jaren werd besloten om bij Nagele[…]

  Meer
Nieuw Land museum Lelystad
Nieuw Land museum Lelystad

Nieuw Land vertelt het verhaal van het[…]

Schokland werelderfgoed
Schokland werelderfgoed

Schokland, eiland op het droge, is UNESCO[…]

Nagele
Nagele

Het dorp is vernoemd naar een eiland,[…]