NL DE
Camperevenement VrouwRijdtCamper! 8e editie: 3, 4 en 5 oktober 2020

Camperevenement VrouwRijdtCamper! 8e editie: 3, 4 en 5 oktober 2020

 Ook de vrouw achter het stuur! Interessant weekend voor man en vrouw.

De datum voor de 6e editie VrouwRijdtCamper is al weer bekend! Aanmelden voor dit leerzame en vooral gezellige weekend is al mogelijk via de mail.

Van vrijdag 3 tot zondag 5 oktober 2020 wordt op Camperplaats Afslag Nagele voor de 8e maal een weekendarrangement voor camperaars georganiseerd.

  • VrouwRijdtCamper met rijles voor de vrouw in eigen camper.
  • Voor man of vrouw de kans om in een instructievrachtauto met dubbele bediening een proefles te volgen.
  • Zaterdag een informatieve dag met presentaties over specifieke camperonderwerpen.
  • Het weekend wordt aangekleed met een Amerikaanse BBQ, een proeverij en een rondleiding op het Werelderfgoed Schokland.

Deelnemers verblijven met hun eigen camper een weekend lang op camperplaats Afslag Nagele. Vanaf vrijdagmiddag, in overleg eerder,  kunnen de dames maximaal drie kwartier met Tineke individueel op stap in hun eigen camper, met voorafgaand een “drempelles” van een half uur om alvast even te voelen hoe het zit en rijdt achter het stuur van de camper. Het vertrouwen in eigen kunnen wordt flink opgevijzeld onder deskundige begeleiding bij het rijden in de eigen camper.

Tineke is in het dagelijks leven rijinstructeur en geeft les op een persoonlijke en rustgevende manier. Het groepsgevoel tijdens dit weekend werkt stimulerend op het resultaat. Het resultaat is dat na dit weekend alle dames vol trots achter het stuur van hun eigen camper wegrijden. In het eerste weekend zijn enkele dames zelfs, geheel tegen hun eigen verwachting in, op de 13 tons lesvrachtwagen weggereden.

Het programma voor april is bijna compleet en volgt dit voorjaar. Zodra er meer informatie definitief is vermelden we dit op de website.

( www.afslagnagele.nl en www.vrouwrijdtcamper.nl )

Bent u geïnteresseerd? U kunt zich alvast aanmelden via de site van Afslag Nagele of via info@afslagnagele.nl . Wij sturen u dan nadere informatie toe.

(Het weekend van april 2019 is al weer vol, u kunt zich al wel weer aanmelden voor het 7e weekend in oktober 2019)

Terugblik op eerdere edities: 

In het eerste weekend van april  en oktober 2017 organiseerden Gesina Meurs van Camperplaats Afslag Nagele en Tineke de Ruijter van VrouwRijdtCamper dit weekendevenement. Het programma is hetzelfde gebleven en nog steeds actueel:

Arrangement:

–          2 camperovernachtingen van vrijdag tot zondag, inclusief stroom, water en toeristenbelasting. Extra overnachtingen zijn natuurlijk mogelijk tegen betaling.

–          wegen van uw camper bij Weegbrug Nagele  (vrijdag), optioneel

–          een “drempelles” van 30 minuten én een echte rijles van maximaal 45 minuten in uw eigen camper (vrijdag/zaterdag)

–          (maximaal) 45 minuten proefles Van Buuren Rijopleidingen in een vrachtauto (zaterdag)

–          informatieve technische dag (zaterdag)

–          koffie met koek van Koeckebackers (vrijdag)

–          wijn- of stokerijproeverij (vrijdagavond)

–          lunch (zaterdag)

–          entree met rondleiding Museum Schokland (zondag)

         groepsoefening met de camper, o.a. inparkeren

Camper rijden is zo leuk

Nederland telt meer dan 100.000 campers. Toch zie je maar zelden een vrouw als chauffeur. Tineke de Ruijter van VrouwRijdtCamper is in het dagelijks leven rijinstructeur. Zij houdt al geruime tijd een score bij als zij onderweg is: “De verhouding is ongeveer een vrouw op twintig mannen als bestuurder. Dat is nergens voor nodig. Ook vrouwen kunnen heel goed camperrijden alleen missen ze het zelfvertrouwen nog ”.

Gesina Meurs van camperplaats Afslag Nagele kan dat beamen. Ze ziet dagelijks vrijwel uitsluitend mannen haar camperplaats oprijden. De vrouw zit bijna altijd op de bijrijdersstoel. Je moet natuurlijk wel wat rijervaring opbouwen en die ook bijhouden. Met de aanwijzingen van Tineke heb je zo door waar je bij het besturen van een camper op moet letten. De rest is vooral doen.”      

Je eigen camper rijden is gewoon leuk. En het is aan te bevelen, dat beide partners de camper kunnen besturen. Denk aan een kleine ongemakken en vermoeidheid. Als er onderweg iets gebeurt kan de partner het stuur zonder stress overnemen en kan de vakantie of thuisreis voortgezet worden.

Vrouw rijdt Camper

Tineke en Gesina zijn de uitdaging “Ook de vrouw achter het stuur” aangegaan met als resultaat een leerzaam en leuk camperarrangement!

U rijdt met uw eigen camper. Uw camper is verzekerd, u heeft een geldig rijbewijs en dat is voldoende om op pad te gaan. Van te voren bespreekt Tineke met u welke rijoefeningen voor u persoonlijk interessant en belangrijk zijn:  Niets hoeft. Gewoon proberen.

U zult versteld staan van uw eigen vorderingen in nog geen uur tijd.

logo Vrouwrijdtcamper

Techniek

Overbelading van een camper is een veel voorkomend probleem met alle risico’s van dien.  Vaak is men zich daar niet bewust van en heeft men in wezen niet het juiste rijbewijs om het voertuig te besturen. U kunt uw camper daarom laten wegen op de weegbrug in Nagele. Overweegt u weleens om een groot rijbewijs of C1 te halen dan bent u, nu in de gelegenheid om een proefles in een vrachtauto te volgen. Van Buuren Opleidingen biedt de camperaars die het arrangement hebben geboekt een vrachtwagenrijles aan. U rijdt dan in de instructievrachtwagen met dubbele bediening met de ervaren instructeur Tinus Kort. Ook het Nieuwe Rijden komt hier aan de orde.

Op de technische dag informeren professionals u over onderwerpen als

– Mechanische diefstalbeveiliging Bearlock , Emmeloord

– Luchtveringssystemen Verbruggen, Emmeloord

– Vochtproblemen en Hagelbestendige daken – Schadeherstel Lemmer

– Kampeersystemen, Emmeloord

– en onderhoud dat u zelf kunt doen aan banden, koeling, etc. door Arie de Ruijter, de schrijver van het boek: “U wilt een camper?”  

 Eten en drinken

Aan de inwendige mens is natuurlijk ook gedacht.

Vrijdagavond na de koffie met koeck van Koeckbackers, een proeverij.

Op zaterdag staat rond 12.30 uur de  lunch voor u klaar.

Zaterdagavond zetten wij de barbecue aan in de Kapschuur. U bent in de gelegenheid om uw  vlees, vis en andere ingrediënten daar te bereiden, maar u bent ook helemaal vrij de maaltijd op eigen wijze te organiseren. (Dus een geheel vrijblijvende Amerikaanse BBQ) Een sapje, biertje of wijntje is tegen vergoeding te verkrijgen in de kapschuur, maar mag ook zelf worden meegebracht.

UNESCO werelderfgoed Schokland

Het evenement wordt op zondag afgesloten met een museumrondleiding op UNESCO werelderfgoed Schokland door Peter Meurs van Afslag Nagele. Peter is officieel gids van museum Schokland en weet u veel te vertellen over dit bijzondere voormalige eiland en zijn bewoners. Mocht u in het bezit zijn van een Museumjaarkaart laat het ons even weten.

Het weer kan geen spelbreker zijn. Afslag Nagele beschikt over een grote Kapschuur met open haard, waar de evenementen ook bij slecht weer gewoon door kunnen gaan.

Gesina en Tineke stellen deelname aan alle onderdelen op prijs, maar het staat u natuurlijk vrij om uw eigen keuzes te maken. Het verblijf vervroegen of verlengen is altijd mogelijk buiten dit arrangement. Ook bestaat de mogelijkheid om na de rijles in dit weekend meer camperrijlessen te boeken.

Camperplaats Afslag Nagele                      VrouwRijdtCamper

Gesina Meurs                                                 Tineke de Ruijter

0651904080                                                   0627064531

www.afslagnagele.nl                                     www.vrouwrijdtcamper.nl

info@afslagnagele.nl                                    tineke@vrouwrijdtcamper.nl

Voorbeeld Programma Arrangement (2017)

Wanneer Tijd Thema Verzorging door
Vrijdag Vanaf 9:00 Voor aankomst wegen van uw camper op de weegbrug van Nagele, Eggestraat 18, 8308 AB Nagele (Optioneel) Weegbrug Nagele
Vanaf 9:00 Aankomsttijd naar wens

 

www.afslagnagele.nl
Vanaf 10:00 Drempelles van 30 minuten met Tineke de Ruijter in uw eigen camper        vrouwen individueel volgens afspraak www.vrouwrijdtcamper.nl
19:30 Koffie met koeck in de Kapschuur De koeck is gemaakt door www.koeckebackers.nl
20:30 Proeverij in de Kapschuur www.grootvertroue.nl
Zaterdag  Vanaf 9:00 (maximaal)3 kwartier rijles met Tineke de Ruijter in uw eigen camper

vrouwen individueel volgens afspraak

www.vrouwrijdtcamper.nl
Vanaf 9:00 1 x 3 kwartier rijles met Tinus Kort van Van Buuren Rijopleidingen in een instructievrachtauto van Van Buuren, naar keuze voor man of vrouw

individueel volgens afspraak

www.vanbuuren.nl
10:00 Indeling onder voorbehoud:

Franklin van Os

mechanische diefstalbeveiliging

www.bearlock.nl
10.45

11.30

Johan Bijlsma :vochtproblemen en hagelbestendig dak

Jan Verbruggen: luchtvering en leveling

www.schadeherstellemmer.nl

www.verbruggenbwi.nl

 

12:30 lunch op de camperplaats www.afslagnagele.nl
13:00 Kampeersystemen www.kampeersystemen.nl
14:00 Arie de Ruijter

Onderhoud dat u zelf kunt doen (satelliet, toilet,  banden, gas, koelkast, etcetera)

Auteur van het boek “ Dus u wilt een camper?” dat in het najaar verschijnt
15:00 geen programma  
19:00  Amerikaanse barbecue in de Kampschuur (u kunt uw eigen barbecuevlees e.d. bereiden) www.afslagnagele.nl
Zondag Vanaf 10:00 Na het proefrijden op vrijdag en zaterdag kunnen extra rijlessen met Tineke de Ruijter volgens afspraak worden geboekt. www.vrouwrijdtcamper.nl
11:30 Rondleiding op Schokland door Peter Meurs. (eigen vervoer per fiets, te voet of camper. (Afslag Nagele kan tegen een kleine vergoeding vervoer per personenbus regelen) www.afslagnagele.nl
?? Vertrek naar wens.

 

www.afslagnagele.nl
Maandag    Langer blijven kan natuurlijk ook. Mogelijkheid om extra rijlessen te boeken bij Tineke. www.afslagnagele.nl

 

logo Verbruggen     Logo Campercare Lemmer       logo Beatlock        logo Van Buuren

Terug