NL DE
Vissersdorp Urk
Vissersdorp Urk

Vissersdorp Urk

Urk wordt terecht ook wel de parel van Flevoland genoemd. Dit voormalige eiland heeft een prachtige dorpskern waar het heerlijk wandelen is. Toch is Urk vooral bekend als vissersplaats. Aan de haven heerst altijd bedrijvigheid. U kunt het ontspannen gadeslaan vanaf een van de vele terrasjes. Diezelfde haven biedt u ook als watersporter alle mogelijkheden. Er is veel ligplaatsgelegenheid. Gezellige winkels, musea, strand en zwembad bevinden zich op loopafstand.

Geschiedenis

De geschiedenis van Urk gaat meer dan duizend jaar terug. Iets van vervlogen tijden proeft u nog steeds bij een bezoekje aan de oude dorpskern. Geniet op uw gemak van de prachtige omgeving, eet –in stijl- een visje aan de haven of iets uitgebreider in één van de plaatselijke restaurants. U kunt een bezoek brengen aan de Palingkwekerij of een schitterende tocht maken over het IJsselmeer met de toeristische lijndienst. U hoeft zich in Urk geen moment te vervelen!

Ginkiestocht  

Wilt u ècht op ontdekking gaan door Urk? Doe dan de ginkiestocht, en ga onder leiding van een gids door de wirwar van smalle steegjes en straatjes. De gids vertelt onderweg interessante verhalen en leuke anekdotes.  Als  extra presentje ontvangt u ook nog eens een infopakket met leuke ansichtkaart en sticker van Urk!

Startpunt: havenplein Urk
Tijden:     11:00 uur
13:30 uur
14:30 uur

Noordzee Kotter NG 12

Ooit al eens een Noordzee kotter van binnen bekeken? Een echte Urker visserman heet u welkom op de NG 12. Daarna krijgt u een rondleiding over het schip, van de stuurhut tot aan de slaapkooi van de schipper. D.m.v. korte filmpjes op diverse beeldschermen krijgt u een idee hoe het er op volle zee aan toe gaat.

Startpunt: bij de NG 12 aan de Burg. J. Schipperkade
Tijden:      van 10:00 – 17:00 uur

Vaartocht met zeewaardige reddingssloep

Blijf niet staan daar op de kant maar kom aan boord.

Vaartocht voor de kust van Urk en havens. Het is een mooi gezicht om Urk vanaf zee te zien liggen tussen zee en wolken. Dan voelt men zich echt zeeman.

Startpunt: havenplein Urk

Tijden:       Afvaart om het hele uur

Terug