NL DE
09 0

Nog nooit op Urk geweest!? tijdens de maanden juli en augustus zijn er diverse leuke activiteiten om Urk te leren kennen:

GINKIESTOCHT, de leukste manier om Urk te ontdekken!  Wandel met een gids door de stegen (ginkies) van Urk, ontdek de gezelligste straatjes, de vele bezienswaardigheden, hoor de mooiste verhalen en leukste anekdotes. Van maandag tot en met zaterdag om 12.30 uur van de Zuiderzee (burgemeester Schipperskade) en om 14.00 uur vanaf de Tourist Info Urk, Wijk 2-2. Of koop het gidsje en wandel door Urk. Vragen, stel ze ons gerust.

OVERTOCHT Urk-Enkhuizen of RONDVAART met “de Zuiderzee”  of een overtocht met zeilschip Willem Barentsz, beide vanaf de Burg. J. Schipperskade. Wilt u meer informatie of de folder, vraag ons er gerust naar.

ZINGEN IN DE ZOMER is christelijk zangevenement gedurende de zomervakantie. Elke werkdag is er dan van 14:00 – 15:00 uur programma met vooral samenzang in het Kerkje aan de Zee. Bezoekers kunnen hierbij zelf liederen aangeven uit een zangbundel. En op 8 achtereenvolgende woensdagavonden Zangavond mmv een (meestal Urker) koor in de Bethelkerk. Deze avonden beginnen om 19.30 uur.

Gedurende de zomer is er diverse malen Braderie op Urk.

Bij uw aankomst op Camperplaats Afslag Nagele ontvangt u van ons een informatie pakketje, waaronder het touristische gidsje Ontdek Urk en Welkom in de Noordoostpolder met plattegrond.